Dirigent

Sinds september 2016 is Eduardo López Cabello onze dirigent. Hij is geboren in 1989 in Santiago, Chili.

Hij heeft daar compositie gestudeerd bij Aliocha Solovera en begon er zijn studie koordirectie bij Maestro Alejandro Reyes. In 2013 is hij koordirectie gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Sindsdien vervangt hij regelmatig dirigenten overal in Nederland, hij dirigeert verschillende koren, waaronder Dissonant.

In juni 2017 heeft Eduardo zijn bachelor diploma Koordirectie gehaald aan de AHK, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Vanaf september 2017 is hij de dirigent assistent van Boudewijn Jansen bij Toonkunstkoor Amsterdam.

Eduardo werkt graag met amateurkoren, omdat hij door zijn manier van lesgeven, zijn begeleiding en zijn positieve feedback het zingen op een hoger niveau weet te brengen.

Met Dissonant is het voor Eduardo een uitdaging om het repertoire uit te breiden en de stemtechniek verder te ontwikkelen, daarbij komt natuurlijk het plezier van samen zingen. Doordat we beter worden, wordt ons plezier in zingen steeds groter. Wij hebben nu een jaar onder leiding van Eduardo gerepeteerd en we zijn erg blij met hem: heel deskundig, enthousiast, vrolijk, gedegen, meertalig, beweeglijk en gay… Eduardo gaf Dissonant een nieuw elan!

Ga naar Eduardo’s website!